Els presos polítics ja estan de camí al Tribunal Suprem, on aquest dimarts comença el judici al procés; els homes han sortit de la presó de Soto del Real a les 7:28 hores, mentre que les dones han abandonat Alcalá Meco a les 7:20, segons han informat fonts d'Institucions Penitenciàries. 

Els dirigents independentistes han manifestat a les xarxes socials com estan vivint aquest primer dia de judici. El conseller Joaquim Forn ha recordat que fa 15 mesos que està empresonat i ha assegurat que ell i els seus companys afronten el judici "amb el cap ben alt, convençuts de la nostra innocència i de la legitimitat de les nostres accions". 

L'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, s'expressa en la mateixa línia que Forn, indicant que aniran a judici amb "el cap ben alt". Forcadell també aprofita per agrair el suport de la ciutadania.   

Raül Romeva ha fet una piulada a les 7 del matí explicant que ja està "dempeus" i que es dirigeix "cap al Suprem". El conseller lamenta que el judici no només durarà uns mesos, "sinó anys".

Dolors Bassa, per la seva banda, subratlla que té "ganes d'explicar la veritat" i que, tot i que "serà dur", els presos i preses intentaran demostrar la seva innocència.

El president de la Crida, Jordi Sànchez, vol transmetre un missatge de tranquil·litat exposant que estan preparats tot i saber "què pretén el Regne d’Espanya amb aquest judici".

Finalment, el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, manifesta l'orgull que sent de presidir Òmnium i assegura que la dignitat col·lectiva està intacta.