Jordi Pina, advocat de Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull, ha fet una primera intervenció més de denúncia que per demanar la incorporació de proves i testimonis.

Pina sí que s'ha queixat de l'ús del català. Ha fet tota la seva intervenció en castellà i ha denunciat que no pugui fer servir la llengua amb la qual sempre ha exercit. Ha tornat a reiterar la recusació de 4 magistrats perquè justament són 4 dels jutges que van admetre la querella de la fiscalia que ha derivat en la instrucció i el judici que avui comença. Ha qualificat els jutges de "contaminats" i n'ha posat en dubte l'objectivitat.

En el moment més àlgid de la seva intervenció els ha demanat que facin de magistrats, no d'herois nacionals: "Són magistrats, no herois nacionals. No facin de salvadors de la pàtria".

Pina ha lamentat que no s'hagin admès proves que havia demanat la defensa sobre els fets del 20-S que afecten Jordi Sànchez i les de l'1-O. "No s'explica per què no s'admeten", ha dit l'advocat.

Jordi Pina ha insistit a demanar el Rei com a testimoni, perquè encara que estigui exempt de comparèixer com a testimoni en un judici, no vol dir que no ho pugui fer. I també ha reiterat que cal escoltar el testimoni de Puigdemont que el tribunal ha descartat, tot i que el president a l'exili es va mostrar disposat a declarar per videoconferència.

Pina ha aportat un informe del SEM sobre els ferits de l'1-O com a nova prova.

Mira tota la intervenció aquí: