Potser és pel cansament de tothom o per la complicació d'aportar proves pericials que puguin demostrar un delicte de rebel·lió i malversació, però el cert és que avui, entre pèrits fugaços que amb prou feines s'han assegut a la cadira, un testimoni expert a qui finalment la fiscalia ha renunciat davant les reiterades protestes de les defenses i la filòloga analitzant les frases de les traduccions dels atestats, el tram final del judici està sent d'acudit.

Només ha faltat el tall de llum al Tribunal Suprem que ha deixat fora de joc tots els periodistes, ja que s'ha tallat també el senyal institucional per seguir la vista.

Els metges de la pericial, per demostrar que "una agressió no necessàriament és provocada per una agressió". També han dit que voluntàriament ningú es pot lesionar els testicles.

La filòloga ha deixat clar que es van traduir malament les frases de Joaquim Forn en els escrits interns per als Mossos: "La traducció d'aquesta frase hauria d'haver conservat el valor de futur que tenia en català". La frase era "l'1 d'octubre s'ha de celebrar el referèndum" i es va interpretar com una ordre que s'havia de celebrar el referèndum.

"La relació que va fer la Guàrdia Civil entre Òmnium i la Generalitat no se sustenta", han dit els últims pèrits que han desvinculat qualsevol relació a partir de les IP de les webs.