"Hi va haver actituds vinculades a l'1-O amb el conseqüent perjudici al patrimoni". Per arribar a la frase que acusa el Govern de malversació ha hagut de passar mitja hora de discurs tècnic de la primera pèrit que ha citat la fiscalia, l'advocacia de l'Estat i Vox.

Quatre pèrits d'Hisenda han explicat l'acord del control dels comptes de la Generalitat i com van esmerçar esforços per "fer la feina de recerca del material probatori". Amb paraules tècniques i amb un to més propi d'una acusació que d'un pèrit, la primera a intervenir ha avalat tota la tesi de la fiscalia sobre la malversació, tot i que no hi ha factures ni rebuts.

I en aquest punt, una altra de les pèrits s'ha afanyat a dir que "quan no existeix procés administratiu, només havent un encàrrec de l'administració i és assumit pel contractista es faria un enriquiment injust". 

També han remarcat que les factures són importants per l'IVA i que "permeten a l'empresa demostrar la prestació del servei", però han tret tot valor al fet que no hi hagi factures i que per aquesta via no es pugui demostrar els pagaments de la Generalitat i, per tant, el delicte de malversació del que estan acusats els presos polítics.

Les pèrits, però, han admès que no es van pagar les previsions del pressupost del referèndum. I com ja va passar amb els interrogatoris dels acusats i dels testimonis, la fiscalia ha burxat amb la campanya de publicitat. Després d'un intent d'una de les tècnics de justificar que els pressupostos per a la publicitat de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals "o ho paguen els usuaris o ho paguen els ciutadans" per explicar que els diners de la publicitat de TV3 venen de la mateixa caixa perquè és un mitjà públic, la mateixa tècnica ha acabat admetent que "no es va arribar a pagar" res.