Aquest dijous l'expresident de l'Assemblea i diputat de JxCAT Jordi Sànchez ha declarat al judici al procés, al Suprem. Un cop acabada la declaració dos corresponsals a Espanya de mitjans britànics han comentat a través de les xarxes socials la feblesa de les acusacions pel que fa a la violència, la rebel·lió i la malversació. 

Concretament aquests dos periodistes exposen que aquesta "feblesa" hi és des de sempre i que fins i tot "tothom (a Catalunya) sap que no hi havia violència".

"Els reus de rebel·lió s'aixequen violentament i públicament. Centrar l'argument en els cotxes devastats de la Guàrdia Civil o si els acusats eren conscients de les ordres del Tribunal Constitucional no sembla un cas fort. Els testimonis de les acusacions encara han de parlar", ha exposat el periodista James Badcock, que col·labora amb la BBC i el Daily Telegraph, a través de les xarxes socials.

En una de les respostes al tuit de Badcock hi ha la del periodista Stephen Burgen, que treballa a The Guardian: "El cas sembla molt fluix. També el de malversació". Badcock respon: "Els polítics són uns cracks a l'hora de parlar, collons!".

Burgen torna a respondre: "Però semblarà força ridícul si l'única acusació viable és la de desobediència. Tothom que viu aquí (a Catalunya) sap que mai no hi va haver violència".

Badcock respon: "Sí. Crec que van ser molt desobedients. Sembla que no hi ha res més".

En una altra resposta, Badcock diu que ell també sempre havia pensat que les acusacions més greus no eren viables.

"¿La desobediència és una de les acusacions a què s'enfronta Jordi Sànchez? Sis persones seran jutjades davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per desobediència. El Suprem de Madrid és una altra qüestió: no hi ha cap cas per respondre", ha exposat un usuari. 

I Badcock ha contestat que hi està "d'acord". "Estava parlant dels membres del Govern de la Generalitat que es poden acusar fàcilment de desobeir el Tribunal Constitucional, però altres acusacions són difícils de justificar", i remarca que "sempre" ha mantingut "aquesta opinió". "Una altra cosa és escriure notícies en què cito totes dues parts del conflicte", ha matisat.