Milers de persones s'han manifestat aquesta tarda pels carrers de Catalunya per protestar contra el trasllat dels presos polítics a Madrid i contra el judici al procés, que començarà el pròxim 12 de febrer al Tribunal Suprem.

A Barcelona, més d'un miler de persones convocades per l'ANC s'ha manifestat davant la seu de la Comissió Europea per reclamar que l'exercici del dret a l'autodeterminació no és un crim. A més, un grup de persones ha aconseguit ocupar la seu de la Comissió i des de la mateixa ANC s'ha cridat a mobilitzar-se tota la nit per donar-los suport.

Alhora, mig miler de persones, convocades pels CDR, s'han manifestat pels carrers de la capital catalana per "assenyalar" els culpables del judici el procés. La marxa ha passat per la Fiscalia Superior de Catalunya, el Departament d'Interior, la prefectura de la policia espanyola de la Via Laietana i el Palau de la Generalitat.

Seu del Departament d'Interior després d ela manifestació dels CDR | Anton Rosa

Durant el recorregut, s'ha demanat la dimissió del president de la Generalitat, Quim Torra, i del conseller Miquel Buch, també s'han tirant ous, petards i pintura contra la Fiscalia, Interior i la Generalitat. La manifestació ha acabat un un detingut després que els Mossos hagin desallotjat els manifestants a la plaça Sant Jaume

Girona denuncia que el judici "serà una farsa"

Unes 2.000 persones s'han manifestat aquest divendres a Girona pel trasllat dels presos polítics a les presons de Soto del Real i Alcalá Meco i per denunciar que el judici que arrancarà el 12 de febrer al Suprem serà "una farsa".

La manifestació ha començat a dos quarts de vuit del vespre davant la subdelegació del govern espanyol i ha avançat fins a la plaça del Vi on hi ha hagut una concentració. Després la manifestació s'ha dirigit davant dels jutjats de la ciutat. Un cop als jutjats, s'han sentit diverses consignes com "no és un judici, és una farsa", "vaga general" o "independència". Durant la manifestació també han desplegat una pancarta d'un dels balcons de l'Ajuntament de Girona on s'hi podia llegir 'Fake justice'.

Lleida reclama la llibertat dels presos polítics

Per la seva, a Lleida s'han concentrat unes 400 persones a la plaça Ricard Vinyes per demanar la llibertat dels presos polítics i reclamar justícia. En l'acte s'ha llegit un manifest i s'ha acabat cantant els Segadors sota la pluja.

ACN