La fiscalia del Tribunal Suprem s’oposa que retornin a l’exconseller Santi Vila la fiança de 50.000 euros que va dipositar per eludir la presó. Vila va reclamar al Suprem que li retornessin aquests diners per poder fer front a les despeses de la defensa i de la seva presència al judici al procés.

Segons informa ElIndependiente.com, la fiscalia ha enviat un informe a la sala que presideix el magistrat Manuel Marchena en què s’oposa a la petició de Vila. El ministeri públic sosté que la fiança és la garantia de la seva situació de llibertat provisional. Al seu moment la fiscalia va demanar presó per a l’exconseller.

Vila va argumentar la seva petició de retorn de la fiança pel fet que l’obligatorietat d’assistir personalment a les sessions del judici oral —ja acumulen més de trenta dies i està previst que la vista s’allargui fins al juny— li està provocant “una situació econòmica d’extrema necessitat”, ja que la seva residència habitual és a Barcelona i s’ha de pagar el desplaçament, l'allotjament i la manutenció a Madrid. L’assistència al judici també li ha representat, explica, faltar a la feina i, per tant, reduir els ingressos.