L’exconseller Santi Vila ha demanat a la Sala Segona del Tribunal Suprem que li torni els 50.000 euros que va haver de dipositar com a fiança per eludir l’ingrés a presó per poder pagar tots els costos derivats de la seva defensa en judici al procés.

Vila, segons informa El Independiente, ha enviat un escrit al tribunal on explica que l’obligatorietat d’assistir personalment a les sessions del judici oral – en porten trenta dies i està previst que la vista s’allargui fins el juny- li està provocant “una situació econòmica d’extrema necessitat” ja que la seva residència habitual està a Barcelona i s’ha de pagar el desplaçament l’allotjament i la manutenció a Madrid.

També afirma l’exconseller que s’ha de fer càrrec del cost de la seva defensa legal, que exerceix l’advocat Pau Molins, “sense suport econòmic de cap tipus”.  Afegeix que el fet de desplaçar-se a Madrid i està suposant una rellevant disminució dels únics ingressos que percep, a causa de la dràstica limitació de la seva activitat laboral.

Vila, indirectament, exposa que ell, contràriament a la resta de processats, no disposa de suport extern per fer front a les despeses que suposa el judici al procés.