Fidel Cadena, l'altre fiscal que representa el ministeri públic a la sala, ha començat més pausat que el seu company Javier Zaragoza, però ha disparat contra la sobirania del poble català a mig discurs.

"És un procés de desconnexió al marge de la legalitat", ha dit. I, com el seu company d'acusació, s'ha referit "als altres", els no independentistes, i ha apel·lat al "respecte a la llei i als drets dels altres".

No es pot substituir la sobirania del poble espanyol per la de qualsevol poble que la integri", ha dit taxativament Cadena. "La sobirania del poble català no és possible. El poder emana del poble espanyol, del poble espanyol. No hi ha sobirania catalana, hi ha una sobirania espanyola, i està proclamada per la Constitució. La sobirania del poble espanyol es respecta", ha dit el fiscal en el moment més àlgid de la seva intervenció alliçonadora.

"No hi ha sobirania del poble català; hi ha sobirania del poble espanyol", ha repetit.

El dret a decidir

"Si que existeix el dret a decidir, però correspon a tot el poble espanyol. No es pot atorgar fora dels models previstos a la Constitució", ha dit Cadena, i ha reblat: "Uns pocs no poden decidir sobre el que és de tots".

Fidel Cadena s'ha referit als independentistes com a "catalans separatistes" i ha explicat fins i tot per què: "Ho dic acceptant la voluntat política i que s'ha posat en relleu al llarg de la instrucció amb actes violents".

I aquí és on el fiscal ha defensat per primer cop la violència necessària per aguantar el delicte de rebel·lió i les penes màximes per als processats, sobretot per a Oriol Junqueras, que s'hi juga 25 anys de presó

I ha volgut deixar clar que "no es criminalitza cap ideologia política, sinó que es du a terme un procés penal".

Un pla minuciós

"Es crea una legislació paral·lela", ha dit Cadena, que ha qualificat de "Parlament irregular" el Parlament de Catalunya, que va aprovar la llei del referèndum. I ha explicat que el Govern va preparar un pla minuciós per separar-se de l'estat espanyol juntament amb "el poder dels Mossos d'Esquadra, que es posen al costat de la rebel·lió i les muralles humanes".

Aquí és on "s'incorre en la violència i la intimidació", amb què la fiscalia manté el delicte de rebel·lió que avui ha defensat Fidel Cadena.

Mira tota la intervenció aquí: