La defensa d'Oriol Junqueras i Raül Romeva –exercida pel lletrat Andreu van den Eynde- ha remès un escrit al Tribunal Suprem on comunica que renuncia a la declaració de 19 testimonis que ja estaven citats pel tribunal. Entre ells, destaca el conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, el senador d'ERC Miquel Àngel Estradé (present als escorcolls del 20-S), el president de la Fundació Marianao, Xavier Pedrós, i fins a 16 ciutadans que van estar a diferents col·legis l'1-O i van presenciar els fets, tal com acrediten fotografies i vídeos.

Entre aquests, també n'hi ha que han comparegut en d'altres procediments judicials relacionats amb els fets. El tribunal havia acceptat al lletrat la compareixença de fins a 91 testimonis i el lletrat ha decidit reduir els mitjans de prova a la vista de com avança el judici.

La citació del conseller Alfred Bosch estava prevista per dimecres a la tarda. El seu nom no apareixia a la interlocutòria d'admissió de proves, tot i que la defensa de Junqueras i Romeva l'havia sol·licitat. Finalment, però, l'advocat ha decidit renunciar al seu testimoni. 

Van den Eynde també ha renunciat a dos testimonis que estaven previstos per al dia 25 d'abril. Es tracta de Xavier Pedrós Cortasa, president de la Fundació Marianao que desenvolupa projectes socioeducatius. Inicialment, la defensa de Junqueras volia que testifiqués perquè era "coneixedor" del compromís de l'exvicepresident sobre valors del tercer sector i acollida. 

El segon, també previst per al 25, és el senador republicà Miquel Àngel Estradé que el 20 de setembre va estar a les concentracions de protesta pels registres a Economia i Hisenda. 

La defensa de Junqueras i Romeva també ha demanat que no testifiquin fins a 16 persones que el tribunal ja havia cridat el dia 30 d'abril. Com consta a l'escrit d'admissió de prova, tots van presenciar els fets que es van produir a diferents locals de votació de l'1-O. Consta la seva presència al lloc dels fets per l'existència de fotografies o vídeos o per la compareixença com a part en procediments judicials relacionats amb els fets.