El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha assegurat que “amb el terme eixamplar per bandera ja no anirem enlloc". Per Cuixart, aquesta idea "ens manté estancats" i ha defensat que des de l'entitat que presideix prefereixen parlar de "compartir". Així ho ha explicat en una entrevista al programa Preguntes Freqüents de TV3 aquest dissabte a la nit, o ha criticat la falta d'unitat. 

“No pot ser que la paraula ‘unitat’ també la rebreguem i ens la tirem pel cap els uns als altres. Ens cal més generositat, empatia i sentit d’Estat”, ha dit. En aquesta línia, ha defensat que cal facilitar l'aparició de nous lideratges i ha demanat als partits que ni la presó ni l'exili condicionin els "passos a seguir". 

En aquest sentit, Cuixart considera que “tot allò que diguin els polítics que faran, ho han de fer”. Per al líder d’Òmnium, estem en un moment polític on “falta nitidesa” i demana als partits polítics que “expliquin quines són les seves estratègies i fins “on estan disposats a arribar”.

Per a Cuixart que el judici el procés tingui lloc a Madrid “és una vergonya”. Ell no es considera un aforat, sinó un ciutadà de peu. El Tribunal Suprem els va privar el règim obert a la presó durant el judici, una decisió que, segons Cuixart, implica que estiguin “en clara desigualtat de condicions i una indefensió flagrant”.

L’entrevista a Jordi Cuixart al FAQS s’ha retransmès amb un muntatge audiovisual on hi apareixen escenaris que freqüentava i imatges del procés independentista. A la veu en off, la presentadors Cristina Puig preguntava i Jordi Cuixart responia interpretat per l’actor Roger Coma.