La declaració de l'exministre de l'Interior Juan Ignacio Zoido al Tribunal Suprem ha deixat molt mal gust de boca entre els comandaments policials espanyols. Durant la declaració, Zoido es va espolsar qualsevol tipus de responsabilitat i la va atribuir als comandaments policials: "Eren molt professionals", va apuntar l'extitular d'Interior. 

Ara, El Español ha tingut accés a un missatge que circula per diversos grups de missatgeria de comandaments policials espanyols. Aquest missatge es refereix a la declaració de Zoido com a "gravíssima" i afegeix que "es va convertir en el testimoni més poderós que hagin pogut tenir les defenses dels acusats fins ara, i va deixar ben evidenciada la necessitat d'un canvi de model policial".

El citat digital explica que el missatge es va trobar a la plataforma "Una Policia pel S.XXI" però que ràpidament va circular per WhatsApp. 

Zoido segueix rebent dures crítiques: "no estava sobre el terreny, no sabia com era el dispositiu, no el va dissenyar, no sap qui va donar les ordres de carregar, però sí que sap que ell no va ser", continua el dur missatge.

Al Suprem Zoido es va desentendre de les ordres que es van donar l'1 d'octubre per carregar contra els votants i va assegurar que els "comandaments eren molt professionals" i que, per tant, "ells devien saber per què actuaven". D'aquesta manera, el missatge de WhatsApp desmenteix l'extitular d'Interior: "Totes les ordres que es van donar aquell dia són responsabilitat directa del ministre, del seu secretari d'Estat (José Antonio Nieto) i de la persona que van designar com a comandament del dispositiu. 

Una altra de les crítiques que es pot trobar en aquest missatge que publica El Español és contra el dispositiu policial per l'1 d'octubre: "Els vam donar als que impulsaven el cop d'Estat totes les imatges que necessitaven per reforçar el seu discurs". El text acaba amb una reflexió: "Com podem acceptar que el màxim responsable de la seguretat a Espanya al judici més important de la darrera època no sàpiga contestar ni la meitat de les preguntes?".