Mentre els presos polítics encara estan viatjant cap a Madrid per ser jutjats a la vista de l'1-O, que encara no té data fixada, el responsable d'Acció Institucional de Ciutadans (Cs) a Catalunya, Joan García, ha anunciat que la formació presentarà una moció als ajuntaments "de rebuig a la impunitat i a la concessió d'indults" als encausats al judici de l'1-O "si la justícia els condemna". 

García ha explicat que ho fan perquè la concessió d'indults als presos polítics "vulneraria el principi d'igualtat davant de la llei". El dirigent de la formació ha recordat que, amb les seves decisions i actes, "els polítics separatistes que són a la presó van propiciar una crisi institucional i sense precedents a Espanya" i ha senyalat que "no s'han penedit demostrant d'aquesta manera menyspreu per la llei, la democràcia i la convivència". 

Per a García, el principi d'igualtat davant de la llei és una regla bàsica de la democràcia i, per tant, és "imprescindible efeminar qualsevol indici d'impunitat en el comportament dels polítics", tot reiterant que "són els responsables del cop contra a la democràcia manifestant un menyspreu a la Constitució, l'Estatut i el principi de sobirania nacional".