El president Carles Puigdemont ha fet una crida a la mobilització a les portes del judici del procés per donar veu "als que no en tenen". Puigdemont ha difós un vídeo on ell mateix anima a participar a les mobilitzacions que s'han convocat pel dia 12, l'inici del judici, i el dia 16 a tot Europa. 

Puigdemont ha explicat que des de l'exili "estan amplificant i donant veu a tota la gent que no la pot tenir" per "estar obligats a comparèixer cada dia al judici". 

Des de l'aeroport, Puigdemont ha estès la mobilització a tothom, "no només pels presos polítics i exiliats", també per fer possible "aquest camí que vam començar plegats pacíficament i democràticament".

El president a l'exili ha gravat aquest vídeo des d'un aeroport. El matí de dimarts, dia 12 de febrer, poques hores després que hagi arrencat el judici oferirà una roda de premsa als mitjans de comunicació a la Delegació del Govern a Alemanya. 

L'endemà a les 8 del vespre, el president participarà en una entrevista-col·loqui a la Universitat de Groningen -als Països Baixos- sota el títol 'An independent Catalonia?', amb el professor especialista en Relacions Internacionals i Dret Europeu i Internacional, Tim Huiskes. 

Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Lluís Puig trepitjaran fins a sis ciutats europees al llarg de la setmana vinent. Passaran per Alemanya, Països Baixos, Luxemburg, Noruega i Bèlgica.