La consellera de Justícia, Ester Capella, ha destacat aquest dimarts que sempre ha rebutjat els atacs dels CDR contra els jutjats i ha recordat als jutges que és la Generalitat qui assumeix les despeses de neteja i reparació dels danys en les seus judicials. En declaracions a Efe, Capella ha respost així a l'acord que ha aprovat la sala de govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), en què reprotxen a la conselleria que no hagi condemnat les protestes d'ahir dels CDR, que llancessin excrements i escombraries a les portes d'una vintena de jutjats.

"No m'agrada que es danyin instal·lacions de la Generalitat ni de cap servei públic", ha asseverat la consellera, que ha insistit que sempre ha manifestat no compartir "determinades formes de protesta", com les d'ahir dels CDR. Quan alguna mobilització ha causat desperfectes en un edifici judicial, ha afegit Capella, el Departament de Justícia ha buscat "la manera més ràpida perquè el servei no es veiés afectat" ja que, ha recordat, "qui posa els mitjans" per a la neteja i reparacions és la Generalitat. "Els espais judicials són edificis de la ciutadania que han de prestar un servei públic, no són propietat de les persones que hi treballen", ha afegit la consellera.

Capella ha reconegut que ja ha compartit amb el conseller d'Interior, Miquel Buch, la seva preocupació per aquest tipus d'atacs i ha recordat que els jutges "tenen mecanismes" per reclamar al Departament d'Interior la presència de Mossos d'Esquadra als jutjats.