La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, creu que les mobilitzacions que prepara el sobiranisme en el marc del judici al procés són un "victimisme diari" i "constaten el fracàs" del moviment. En una entrevista a l'ACN, la cap de l'oposició ha constatat que els independentistes asseguraven abans que farien la República en 18 mesos, i que ara només parlen del judici que ha de començar el 12 de febrer.

D'altra banda, Arrimadas ha criticat que el president del Govern, Quim Torra, nomeni "a dit" càrrecs que cobren 112.000 o 81.000 euros: La repressió és la que els entra pel compte corrent a final de mes", ha etzibat.

Amés, Arrimadas ha insistit que el "separatisme" ha dividit en dos la societat, i que arribarà el dia que les bases independentistes també comprovaran que el procés era una "gran mentida". Com a exemple, ha assegurat que el director de l'Oficina de Drets Civils i Polítics, Adam Majó, cobra 81.000 euros, i que hi ha altra gent que en cobra 112.000 i, després, tenen "la barra" de dir que hi ha "repressió".

Amb tot això, la cap de l'oposició a Catalunya ha asseverat que el "fracàs del separatisme és evident", així com la seva estratègia política, a les portes de l'inici del judici. En aquest sentit, Arrimadas ha afegit que els qui es queixen "molt" de la "judicialització de la política" són els qui ara volen que la política a Catalunya la marqui el judici de l'1-O: "Això sí que és judicialitzar la política". La cap de files de Cs s'ha mostrat "absolutament en contra" que el Govern de Quim Torra hagi "abandonat" les polítiques socials.

Finalment, Arrimadas ha tornat a carregar contra la figura del 'relator' que reclama la Generalitat per al diàleg amb PSOE i Podemos: "No necessitem cap figura externa per constatar el fracàs de l'unilateralisme de l'independentisme. És un fracàs tan evident que no cal que vingui ningú de fora a dir-nos-ho".