La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha fet una crida a “passar de les mobilitzacions clàssiques a accions més directes" i a “assumir riscos” seguint sempre els principis de la ''lluita no violenta i la resistència pacífica'', un cop ha acabat la tancada d’un grup d’activistes a l’oficina a Catalunya de la Comissió Europea.

En una intervenció pública com a cloenda de la tancada, Paluzie ha assegurat que l'ocupació “representa un canvi en les accions que hem anat fent des de l'ANC", tot assegurant que aquest canvi d’estratègia es justifica en el fet que després del trasllat dels presos polítics i a pocs dies de l’inici del judici contra la cúpula independentista, “estem en una altra situació, de repressió". “Molestarem tant com podrem ―ha continuat Paluzie―, avui els hem molestat una mica i seguirem molestant, no normalitzarem aquesta situació”. Per Paluzie, la repressió política amb què considera que s'està convivint no ha de fer perdre els objectius polítics de l'entitat i, per això, aposta per accions que permetin ''afeblir els pilars del poder de qui ens oprimeix''. 

La UE, còmplice de la repressió

A més, la presidenta de l’ANC ha fet un dur al·legat a les institucions europees assegurant, just davant de l’oficina barcelonina de la Comissió Europea, que “la Unió Europea és còmplice de la repressió de l'Estat espanyol". A això hi ha afegit que “la UE no pot exigir al món el que no fa complir a casa seva", atès que avala la repressió a l’Estat. Paluzie també ha recordat que "molts dels estats de la UE són resultat del dret a l'autodeterminació" i ha apuntat que la reunificació d’Alemanya va ser fruit de l’exercici d’aquest dret.

Així mateix, la presidenta de l’ANC ha fet una crida que sigui l’independentisme qui “marqui l’agenda”, ha demanat l’anul·lació del judici perquè “és polític” i s’ha acomiadat tot assegurant que seguiran “determinats fins a la victòria".

Prèviament ha intervingut el vicepresident de l’ANC, Pep Cruanyes, que ha assegurat que “l’autodeterminació és un dret” i també “la garantia de la germanor i la pau entre pobles” i ha anunciat que se seguirà “amb accions de resistència pacífica fins a aconseguir la llibertat" perquè "els drets dels pobles d'Europa depenen que es respectin a l'Estat espanyol" i perquè “els drets humans formen part de la fundació de la UE".