Qui va ser directora general de Funció Pública quan governava el PP al País Valencià, Ana Brugger, s'asseurà al banc dels acusats per haver passat les respostes d'una oposició a funcionària de la Generalitat Valenciana a una amiga durant l'examen, segons ha avançat eldiario.es.

La beneficiària de l'ajuda i ara assessora de Vox a Les Corts Valencianes, María Gonzálbez, l'acompanyarà en el judici, en el que s'enfrontaran a sis anys de presó i inhabilitació pels presumptes delictes d'activitats prohibides als funcionaris públics i d'abusos a l'exercici de la seva funció i falsedat en document públic.

L'Audiència de València ha desestimat els recursos d'ambdues acusades i aboca el jutjat d'instrucció a obrir judici oral. Entén el tribunal que existeix una "maquinació fraudulenta" per part de Brugger i Gonzálbez per manipular l'examen d'oposició que, a més, reportava "un benefici econòmic" xifrat per CGT en 1,7 milions d'euros (suposaria el sou com a funcionària durant 40 anys).

Una "irregularitat" administrativa

L'Audiència considera que aquesta actuació podria constituir un il·lícit penal que "va quedar en un mer intent en ser descobertes per una de les encarregades de la vigilància de la prova". En aquesta causa, la Fiscalia i el sindicat CGT creuen que s'haurien comès diversos delictes, mentre que l'Advocacia de la Generalitat ha considerat que podria ser una irregularitat administrativa.

El tribunal dona la raó a CGT i al Ministeri Públic sobre la gravetat penal dels fets. Les dues acusades han intentat defensar en les seves al·legacions que no havien comès delicte i que CGT i Fiscalia discrepaven en la qualificació.

El sindicat, que critica l'Advocacia de la Generalitat per no personar-se en la causa, considera "vergonyós el nivell que assoleix la corrupció del sistema, el silenci còmplice dels qui haurien d'estar defensant els interessos públics i de la funció pública de la Generalitat."