Les restriccions decretades pel Govern a Barcelona i la seva àrea metropolitana a causa de l'augment dels contagis per coronavirus no alterarà l'activitat del TSJC. Els magistrats de la Sala Civil i Penal que formen el tribunal del judici a l'anterior Mesa del Parlament han acordat aquest dissabte mantenir el judici, per la qual cosa la vista en començarà dimarts 21 de juliol.

El TSJC ha informat de la decisió després que els magistrats s'hagin reunit aquest dissabte per abordar una possible suspensió de la vista. El tribunal va donar divendres 24 hores a les parts perquè informessin si les noves mesures de protecció davant del coronavirus permetien seguir endavant amb l'assenyalament. La vista està prevista per al 21,22 i 24 de juliol.

Desobediència

Els membres de l'anterior Mesa del Parlament seran jutjats per presumpta desobediència per no atendre al Tribunal Constitucional i tramitar resolucions en favor del procés. La vista ha estat anul·lada en nombroses ocasions, l'última el març passat a causa de la pandèmia del coronavirus. Anteriorment s'havia suspès al novembre perquè l'exmembre de la Taula per CatSíQuEsPot Joan Josep Nuet va ser elegit diputat en el Congrés per ERC, per la qual cosa va passar a ser aforat al Suprem. I a l'octubre va ajornar per incompatibilitats d'agenda dels advocats.

Taula Forcadell Corominas senyera Anna Simo Parlament - Sergi Alcàzar

L'anterior Taula del Parlament, presidida per Carme Forcadell. Foto: Sergi Alcàzar

Lluís Corominas (PDeCAT), Lluís Guinó (PDeCAT), Ramona Barrufet (PPeCAT), Anna Simó (ERC) i Joan Josep Nuet, i amb ells l'exdiputada de la CUP Mireia Boya, s'enfronten a un delicte de desobediència que pot comportar penes d'inhabilitació. La Fiscalia demana penes de fins a un any i vuit mesos d'inhabilitació per un delicte de desobediència greu.