El regidor de Guanyem Badalona José Téllez s'asseu avui al banc dels acusats pel cas dels cartells de l'1-O.

La fiscalia l'acusa d'un delicte de desobediència i demana 6 mesos de presó i inhabilitació, cosa que provocaria que, si el condemnessin i la sentència sortís abans de 5 mesos, hauria de deixar l'acta de regidor a l'Ajuntament de Badalona i no es podria presentar a les properes eleccions municipals previstes per al 26 de maig.

Els fets pels quals se l'acusa són del 25 de setembre del 2017, en plena campanya del referèndum de l'1-O i en mig de la tensió i les ordres judicials per impedir la votació. En aquest context, la Guàrdia Urbana va requisar cartells amb el lema "Hola Europa" a un grup d'activistes de l'ANC.

José Téllez, en aquell moment regidor del govern de la ciutat, va agafar els cartells del cotxe policial i els va retornar als membres de l'ANC. Fet que li va comportar una denúncia per desobediència que l'ha portat a judici. És un dels primers casos que hi ha derivat del referèndum de l'1-O.

"És una absoluta vergonya arribar a judici per impedir que es requisin uns cartells! El que va a judici és la llibertat d'expressió. La fiscalia demana per mi 6 mesos de presó i inhabilitació", va lamentar Téllez a través del seu compte de Twitter quan es va conèixer la data del judici.

La CUP ha convocat una concentració de suport a les portes de la Ciutat de la Justícia que és on es farà el judici aquest dijous.