El president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno, ha tornat a parlar sobre la crida que va fer aquest dimarts als empresaris catalans a situar la seva seu a Andalusia després de la rebaixa fiscal aprovada pel govern autonòmic. En resposta als advertiments que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va fer sobre aquesta qüestió, assegurant que "Madrid i Andalusia, que mai podran competir contra Catalunya a través del dúmping fiscal". En una entrevista aquest dimecres a la cadena COPE ha acusat el Govern de la Generalitat de convertir Catalunya "en un infern fiscal" i ha criticat que molesti que des d'Andalusia, que segons afirma, "tenim una fiscalitat molt més baixa de la que té Catalunya" convidin als empresaris a traslladar-se. En aquest sentit, ha insistit en aquesta crida amable "amb una terra germana, amb la qual han compartit sempre vincles socials, culturals i històrics".

Moreno ha reconegut que l'ha sorprès la reacció del Govern. "No té cap sentit que es posin d'aquesta manera", ha afirmat el president autonòmic. És més, ha considerat que la seva invitació a empresaris, directius i persones que paguen molts impostos a Catalunya es traslladin a Andalusia "s'ha pres d'una manera molt exagerada". A més, els ha recordat a aquests directius que un assessor fiscal et fa el canvi en quinze o vint dies. Ha insistit que treballarà perquè qualsevol empresari o directiu que vulgui s'estableixi a Andalusia i ha admès que és una ofensiva perquè "el món és la competitivitat", com la que mantenen les empreses: "Per què no puc competir amb Catalunya o amb Madrid"?, s'ha preguntat.

Amenaça de resposta judicial 

Moreno també ha advertit aquest dimecres al govern espanyol davant "la temptació d'ingerir en l'autonomia fiscal" de la comunitat i ha assegurat que si fa qualsevol maniobra per tractar de restar capacitats o que s'apugin impostos tindrà "una contundent resposta judicial". Moreno ha afirmat que es "rebel·la" davant la possibilitat que es recentralitzin impostos cedits, ja que "és per a pujar-los", i ha criticat que els socialistes "a vegades són federalistes, altres vegades són centralistes, no hi ha qui els entengui". Sobre la resposta del govern espanyol davant l'elimnació de l'impost del Patrimoni, ha criticat que "demostra la mateixa incoherència i falta de discurs propi" en matèria fiscal, amb la portaveu de l'Executiu desautoritzant al ministre de Seguretat Social. 

Sobre l'acusació d'exercir dumping fiscal que s'ha fet cap a Junta assegura que "és una falsedat", Moreno ha detallat que hi ha una sèrie d'impostos que se cedeixen a les autonomies, i les comunitats autònomes decideixen si els apugen o els abaixen, "nosaltres hem decidit eliminar o abaixar els impostos que depenen de la Junta". Ha defensat el paper d'Andalusia per fer front a les economies d'altres comunitats, "ara nosaltres juguem, passem a l'atac, competim", ha indicat Moreno, qui ha revelat un sondeig entre empresaris andalusos que se'n van anar, majoritàriament a Madrid, i l'explicació sempre era la mateixa "bondat fiscal". No obstant això, ha assegurat que aquests empresaris volen estar en la seva terra, a Andalusia, on resideixen habitualment, ja que a més Hisenda fa inspeccions periòdiques i no volen estar "en un risc absurd".