Efectius de la Policia Nacional van detenir dos joves davant la Delegació del govern espanyol a Barcelona per una suposada agressió a un agent en una discussió. Segons fonts policials, l'agressió hauria estat amb una empenta i un cop de puny; tot i això, els joves asseguren que no el van tocar.

Es tracta d'un noi i una noia que tornaven de la manifestació contra l'aplicació de l'article 155 i per la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, que, segons relaten, "només vam respondre 'no us volem aquí' a la pregunta 'y tú qué miras mamón'".

L'Aina i l'Èric expliquen en un missatge que se'ls acusa d'agredir, insultar i escopir un agent i que els van agafar pel coll i immobilitzar "quan nosaltres només vam respondre a la seva pregunta". Un cop detinguts i emmanillats els van traslladar a la comissaria de la Verneda on "els agents van fer burla del procés".

Finalment, després de passar la nit a la comissaria se'ls va traslladar a la Ciutat de la Justícia on van rebre una pena de 4 mesos de presó i 120 euros de multa, tal com han explicat a Catalunya Ràdio. Els dos joves exposen que les conseqüències físiques s'han traduït en un ull de vellut i diversos hematomes però que les conseqüències morals "han estat molt pitjors".

Els dos detinguts, convençuts de la seva innocència, tenen la intenció de contactar amb advocats i amb l'Assemblea Nacional Catalana per rebre assessorament; "l'agent s'ha agafat la baixa per un mal que no li hem fet".