Les joventuts d'ERC (Jovent Republicà) han fet un polèmic tuit després que sortís la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i han comparat la presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs, amb el Padrino de la pel·lícula de Francis Ford Coppola sobre la màfia siciliana. El tuit va acompanyat d'una fotografia on apareix una imatge editada de Borràs amb elements del cartell del film, i el títol de "La Madrina". I ho han acompanyat amb el text "Per uns Països Catalans lliures de corrupció". Tot plegat ha encès la xarxa.

🔴 Laura Borràs: reaccions a la sentència del TSJC, DIRECTE

Un dels que ho ha criticat ha estat el filòleg Gerard Furest. "Cal, això? I més sabent que en major o menor mesura hi ha hagut lawfare (guerra judicial)?". "De vergonyeta aliena", ha afegit.

L'expresidenta del Parlament Carme Forcadell (ERC) ha assegurat que la sentència és "absolutament desproporcionada" i diversos internautes li han recordat el tuit publicat per les joventuts del partit en sentit oposat.

Alguns han subratllat a més que en català la madrina no és cap padrina sinó una "corretja que es lliga als musells dels dos cavalls o els dos muls que van de parella a fi que marxin igual". Uns dels que ho ha fet ha estat la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), una de les joventuts de Junts, que ha recordat que "en català es diu Padrina". "Ni fent mems defenseu el català", han afegit. Altres, com la tuitaire Cris Gallifantes, han estat més contundents.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat aquest dijous Laura Borràs a 4 anys i mig de presó, 13 anys d’inhabilitació a càrrec públic i a pagar una multa de 36.000 euros en considerar-la autora d’un delicte de prevaricació i un altre amb falsedat documental. En una acció excepcional, i que denota un rerefons polític, el tribunal proposa al govern espanyol que indulti Borràs i li rebaixi la condemna a 2 anys de presó, per així evitar la presó. Però la inhabilitació, mantenir-la.