Fer-se famosa per demanar l'extermini dels jueus. Aquest és el resum del perfil, fins ara anònim, d'Isabel Peralta. Als seus 18 anys, va encapçalar el torn de parlaments en l'homenatge a la División Azul al cementiri de l'Almudena a Madrid aquest cap de setmana. Les paraules que la Fiscalia ha decidit investigar finalment i que va pronunciar són aquestes: "És la nostra suprema obligació lluitar per Espanya i per una Europa ara feble i liquidada per l'enemic, l'enemic que sempre ha estat el mateix, encara que amb diferents màscares: el jueu. Perquè no hi ha res més precís que aquesta afirmació: el jueu és el culpable".

Les barbaritats no acaben aquí, però aquesta és la punta de l'iceberg que ho ha posat de manifest. Sense complir les normes sanitàries, amb discursos d'odi i feixistes i autoritzats per la delegació del govern a Madrid de Pedro Sánchez, la premsa europea s'ha preguntat com es va poder celebrar un acte com aquest a Espanya. En una entrevista al diari El Español, Peralta es reafirma en les seves conviccions: "A Alemanya, sent un 1% de la població, el 99% dels càrrecs públics estaven en mans de procedència jueva en època d'entreguerres. Jo els considero culpables de moltes de les situacions i injustícies que pateix el món, com el capitalisme".

El seu perfil: escolta Wagner i "no és macarra"

La jove estudiant de la Universitat Complutense de Madrid reitera que se sent "orgullosa" de les seves paraules i es defineix com una "feixista partidària d'un règim socialista". El seu referent és Ramiro Ledesma Ramos, fundador de les JONS i, malgrat que es van sentir proclames a favor de Hitler a l'Almudena, ella nega que sigui nazi, perquè no creu "que sigui una macarra, sinó una persona que escolta Wagner". Aquesta feixista també marca diferències amb Vox, vol anar més enllà i no es considera de dretes com Santiago Abascal. però sí que admira, com evidencia al seu Twitter, alguns perfils d'aquesta formació d'ultradreta: Rocío Monasterio o Javier Ortega Smith.

Peralta se sent una incompresa i està convençuda que acabarà a la presó malgrat que ella desitja una guerra "ideològica sense metralletes". Però no té por, perquè és un "prejudici burgès" i no pensa demanar perdó a ningú. Per tot plegat, ja ha trencat vincles familiars. Viu sola, explica que el seu pare "ha intentat per tots els mitjans que no fos feixista" i fins i tot li tirava els llibres, "no volia de cap manera que seguís aquesta ideologia". Per aquest motiu, la va fer fora de casa. "No tolera la meva ideologia", assenyala.