El líder del partit ultra Vox, Santiago Abascal, ha perdut els papers amb els antifeixistes que protestaven contra el seu acte a Tortosa (Baix Ebre) i ha abandonat el faristol per anar a encalçar-los. Una unitat dels antiavalots dels Mossos ha impedit a Abascal arribar fins als concentrats, i n'ha quedat separat uns quants metres. Vox ha acusat llavors els antiavalots de protegir els antifeixistes. "Per sort per a ells, els Mossos els han protegit", ha indicat la formació ultra.

En veure que no podia anar més enllà, el líder de Vox ha optat per tornar al faristol i seguir amb el seu míting a la plaça Barcelona.

Abascal ha qualificat aquest dijous de "paper mullat" el document signat per Junts, ERC, CUP, Primàries i el PDeCAT en el qual es comprometen a no pactar amb el PSC després de les eleccions, perquè "els independentistes no tenen paraula" i pacten "cada dia" al Congrés amb el PSOE.

El líder de Vox ha assenyalat que els partits independentistes són un dels principals suports "del Govern socialcomunista" de Pedro Sánchez. "És igual el que signin. Menteixen", ha afegit sense fer cap matís entre els diferents partits.

Aquest fet ha tingut lloc el mateix dia que la Junta Electoral Central (JEC) ha instat el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, a prendre les mesures necessàries per protegir els actes electorals de Vox en la campanya de les eleccions del 14-F, per evitar nous incidents, i demana detenir els que "usin la violència" per impedir aquests actes. Aquest cap de setmana s'han registrat diversos aldarulls entre grups antifeixistes i simpatitzants de Vox en actes electorals convocats a Vic (Osona), Valls (Alt Camp) i Salt (Gironès).

En el cas de Tortosa, els antifeixistes no estaven impedint la celebració de l'acte, sinó que es mantenien a distància protestant.