Un tribunal d'instrucció francès ha posat al dirigent històric d'ETA José Antonio Urrutikoetxea, Josu Ternera, en presó preventiva mentre examina una ordre de detenció europea i dues sol·licituds d'extradició d'Espanya. L'exetarra va ser retingut aquest dimecres per les autoritats franceses a la sortida de la presó de París on estava ingressat des de mitjans maig per comunicar-li l'euroordre.

Just unes hores abans, la justícia francesa havia decidit deixar-lo en llibertat per causes mèdiques. Segons un comunicat de la fiscalia francesa, s'ha fixat el pròxim 26 de juny per fer la primera audiència judicial a París sobre el cas d'extradició de l'antic dirigent d'ETA.

Ternera té quatre causes obertes a l'Audiència Nacional, una de les quals per un atemptat del 1987 amb onze víctimes mortals i 88 ferits.

L'antic dirigent etarra, va ser detingut el 16 de maig passat a Sallanches, als Alps francesos, per la Guàrdia Civil i la Direcció General de Seguretat Interior francesa. Ternera estava fugit des del 2002 i tenia una Ordre Internacional de Detenció dictada per Interpol.