L'històric dirigent d'ETA, José Antonio Urrutikoetxea, conegut com Josu Ternera, es troba retingut des d'aquest aquest dimecres, hores després que un tribunal decretés el seu immediat alliberament, perquè se li notifiqui una euroordre emesa per Espanya, que el reclama per un atemptat de 1987 amb onze morts.

Fonts judicials han indicat a Efe que aquesta notificació se li farà en un termini màxim de 48 hores, i que després compareixerà davant la sala d'instrucció del Tribunal d'Apel·lació de París, que decidirà si torna a presó o surt lliure.

"Serà jutjat a Espanya"

Durant la tarda d'aquest mateix dimecres, la directora general de Suport a Víctimes del Terrorisme del Ministeri de l'Interior, Sonia Ramos, ha assegurat que Ternera "serà jutjat a Espanya per les causes judicials que encara té pendents". Ho ha dit en un acte que homenatjava les víctimes de l'atemptat al supermercat Hipercor de Barcelona que la banda va perpetrar fa 32 anys.

Sonia Ramos ha pronunciat aquestes paraules abans de conèixer l'euroordre contra Ternera dictada per les autoritats espanyoles. En el seu discurs a les víctimes, la directora general ha traslladat "ànims i tranquil·litat a les víctimes de Josu Ternera i per extensió a les víctimes del terrorisme" tot assegurant que el sistema judicial espanyol funciona i que "les víctimes del terrorisme han de ser honorades no només amb aquests actes de memòria, sinó garantint també un sistema just".