Davant el misteri que avui el Govern i els alts càrrecs cessats pel president espanyol, Mariano Rajoy, anessin a treballar el primer dia laborable després de la proclamació de la República, el conseller de Territori, Josep Rull, ha penjat al seu compte de Twitter una fotografia en què hi apareix ell assegut a la cadira del seu despatx de la Conselleria i en què es veu de fons l'edició d'avui de El Punt-Avui que, a més, porta ben gran a la seva portada "A la feina".

"Al despatx, exercint les responsabilitats que ens ha encomanat el poble de Catalunya", ha explicat Rull a la xarxa. De fet, dissabte ja va assegurar que "dilluns la meva voluntat és venir aquí i ja no ser un conseller de la Generalitat de Catalunya, sinó ser un ministre de la nova República catalana".

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha demanat que "sigui sensat i que no impliqui a més funcionaris al precipici".

Però, dit això, i arribant a les 10 hores del matí, el conseller de Territori ha sortit per la porta de la Conselleria davant l'expectació dels mitjans i ha assegurat que "ara continuare amb la meva agenda".

Diverses persones s'han concentrat davant la Conselleria de Territori per "defensar el Govern" i han assegurat que "estem disposats a sortir al carrer cada dia".

Ciutadans a la conselleria de Territori   Marc Bleda

Foto: Marc Bleda

El seu número dos, el secretari general de Territori, Ferran Falcó, també ha anat a treballar a la Conselleria, igual que ho ha fet la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que ha entrat a la cambra catalana acompanyada del seu advocat, i la mà dreta de Joaquim Forn, Cèsar Puig.