El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha dit que aquest dilluns voldria tornar “i no ser un conseller de la Generalitat sinó un ministre de la nova República catalana”. Els presents reben la declaració amb un bon aplaudiment.

Això és el que diu Rull: “Deia Mandela: un guanyador és un somniador que mai no s’ha rendit. Nosaltres, la gent d’aquest país —pensi el que pensi, hagi nascut a Catalunya o fora de Catalunya, parli, estimi i somniï en català o parli, estimi i somniï en castellà— mai, mai ens hem rendit en el repte de deixar als nostres fills un país millor. Moltíssimes gràcies per ser-hi, moltíssimes gràcies per allò que continuareu fent. El dilluns la meva voluntat és venir aquí i ja no ser un conseller de la Generalitat de Catalunya, sinó ser un ministre de la nova República catalana".

El clip de vídeo l'ha piulat Pere Grau Valls, secretari nacional de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), que afegeix el missatge "I així tots els ministres de la República!". El grup de persones que escolta Rull no està identificat ni tampoc el moment. Es tracta, molt probablement, de divendres a la tarda i, pel context, de càrrecs i funcionaris del seu departament.