Contundent lliçó de Josep Rull al president de Foment, Josep Sánchez Llibre, sobre el concepte de "barbàrie". A través d'un parell de piulades, el conseller condemnat a deu anys i sis mesos de presó per l'organització de l'1-O ha volgut respondre les paraules de Sánchez Llibre pronunciades ahir als Premis Carles Ferrer Salat.

"Quan Sánchez Llibre parla de barbàrie vull entendre que es refereix a condemnes infames de fins a 13 anys per defensar unes idees legítimes, a presons preventives abusives, a detencions arbitràries o a guàrdies civils encanonant nens de 10 anys a casa seva de matinada...", ha escrit el conseller des de Lledoners.

El president de la principal patronal catalana va qualificar les protestes contra la sentència del procés de "barbàrie" i va instar el Govern de Quim Torra a fer una "condemna contundent". "No condemnar la barbàrie i no evitar-la és una greu irresponsabilitat de la Generalitat", va apuntar.

Per aquest motiu, Rull ha convidat Sánchez Llibre a veure'l a la presó. "Però no em sorprendria que tingués por que el renyessin...", ha afegit.