El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha respost a l'anunci del nou ministre de Foment, Íñigo de la Serna, afirmant que "no calen nous plans" per a Rodalies sinó "executar" les inversions compromeses. Des de Ciutat de Panamà, on el conseller participa en una missió empresarial d'Acció, Rull s'ha mostrat obert a concretar una reunió amb el nou ministre però ja ha avançat que li reiterarà que la "prioritat" per a Catalunya és el traspàs integral del sistema ferroviari.

El conseller ha explicat que vol abordar amb el ministre qüestions "estratègiques", com l'estació de la Sagrera, el Corredor Mediterrani o actuacions a les carreteres. "Ara no és el moment dels titulars, sinó dels fets, i això passa per complir allò que es comprometen a fer", ha assegurat.

El conseller de Territori i Sostenibilitat ha qualificat el primer contacte telefònic amb el ministre de "cordial i protocol·lari", en què s'ha abordat l'aturada de l'Euromed a l'Aldea i la necessitat d'invertir en la línia R15. 

En aquest sentit, el conseller ha assegurat que Catalunya "ha passat de pantalla" i que, tan importants són les inversions com canviar el model de gestió. Així, ha avançat que explicarà al ministre que el traspàs íntegre és "possible" i que "serà millor" per als ciutadans de Catalunya.