El veto del govern de Mariano Rajoy amb el suport del PSOE i Cs al nomenament del nou Govern per incloure-hi consellers presos o a l'exili ha donat encara més força a alguns dirigents polítics com, per exemple, Josep Rull, que després que el president Quim Torra ahir visités els presos polítics a totes les presons de Madrid ha decidit canviar-se la descripció del seu perfil de Twitter i s'hi ha afegit "pres polític, ostatge de l’Estat espanyol a la presó d’Estremera".

El conseller Jordi Turull també ha modificat el seu perfil, però ho ha fet en un to més suau: "El president Torra m'ha nomenat conseller de la Presidència", ha demanat que li escrivissin.

De fet, durant la visita de Torra, tant Rull com Turull van traslladar-li la seva voluntat d'accedir al càrrec i, per tant, assumir de nou les conselleries de Territori i Sostenibilitat, i Presidència, respectivament i, fins i tot, ho van fer vestits amb americana i amb la insígnia de consellers de la Generalitat a la solapa.

Rull va recordar que "tenim els nostres drets polítics intactes i demanem la nostra llibertat per exercir la responsabilitat que ens ha encomanat i que acceptem".

A més, dissabte també va subratllar que "no publicar el nostre nomenament és prevaricació, simplement" i es va qüestionar "des de quan la presó preventiva per rebel·lió inexistent és una condemna ferma?".

"Els consellers m'han manifestat la voluntat de ser dimecres a Barcelona per prometre el càrrec i prendre'n possessió", va assegurar el president de la Generalitat, al mateix temps que va aprofitar l'ocasió per no donar-se per vençut i tornar a emplaçar tant el govern del PP, com al PSOE a seure i parlar "d'una vegada i solucionem una situació que no s'hauria d'haver produït".

Els consellers de Salut i de Cultura a l'exili, Toni Comín i Lluís Puig, mantenen, de la seva banda, el seu càrrec en el seu perfil de Twitter.