El president de Societat Civil Catalana (SCC), el controvertit Josep Ramon Bosch, ha renunciat a presidir l'entitat unionista i ha convocat una assemblea extraordinària de socis el 26 de juny en què formalitzarà la dimissió i s'elegirà una altra junta directiva.

Ho ha anunciat aquest dimecres en roda de premsa, en què ha afirmat que deixa l'entitat perquè considera que ha complert l'"encàrrec" que va rebre quan va ser elegit president al gener, en la que ha estat la seva segona etapa al capdavant de l'entitat després de liderar-la entre el 2014 i el 2016.

Bosch ha donat per tancada la crisi interna de SCC que hi va haver a finals de l'any passat, quan el seu president, José Rosiñol, va ser destituït de manera fulminant juntament amb tres membres de la seva direcció, Ferran Brunet, Míriam Tey i Sixto Cadenas, per presumptes irregularitats econòmiques.

Bosch ja va presidir la plataforma els anys 2014 i 2015, però va haver de dimitir en una situació convulsa. El grup Drets va presentar una querella contra ell i el va acusar de ser l'autor d'insults i difamacions contra personalitats vinculades a l'independentisme des d'un perfil anònim de Facebook, amb el sobrenom de Fèlix de Sant Serni Tavèrnoles. Entre els insultats hi havia Artur Mas, Pilar Rahola, Hilari Raguer, Santi Vidal, David Fernàndez i Arcadi Oliveras. A més, la mateixa entitat unionista va admetre que Bosch havia participat en almenys un acte d’exaltació franquista, per bé que amb l’argument que només hi era per fer companyia al seu pare, simpatitzant del règim feixista espanyol.

L'encara president ha explicat que durant l'assemblea del 26 de juny es presentarà una reforma dels estatuts i dues auditories internes que demostren que no hi ha hagut "ni malversació ni irregularitats" en la gestió de l'entitat.