La plataforma espanyolista Societat Civil Catalana ha recuperat per sorpresa el polèmic Josep Ramon Bosch com a president de l'entitat, després de la destitució de José Rosiñol per presumptes irregularitats en la gestió.

Bosch ja va presidir la plataforma els anys 2014 i 2015, però va haver de dimitir en una situació convulsa. El grup Drets va presentar una querella contra ell acusant-lo de ser l'autor d'insults i difamacions contra personalitats vinculades a l'independentisme, des d'un perfil anònim de Facebook, amb el sobrenom de Fèlix de Sant Serni Tavèrnoles. Entre els insultats hi havia Artur Mas, Pilar Rahola, Hilari Raguer, Santi Vidal, David Fernàndez i Arcadi Oliveras.

En un comunicat, aquest dissabte l'entitat ha informat que el nomenament s'ha aprovat en assemblea i que en aquesta nova etapa Bosch estarà acompanyat en la junta directiva per Álex Ramos, Manuel Miró i Xavier Marín, a l'espera d'incorporar més membres els dies vinents.

En la seva intervenció en l'assemblea, Bosch s'ha compromès a conservar l'essència de SCC des de la seva fundació: ser "una entitat transversal que pretén representartots aquells catalans partidaris de la permanència a Espanya".