L'alcalde de Vila-seca i president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha decidit deixar la política i no es presentarà a les properes eleccions municipals ni a revalidar la presidència de la diputació després de 30 anys de carrera. Ho ha anunciat en un acte la tarda d'aquest dimarts.

"Estic convençut que ha arribat l'hora de fer un canvi de cicle [...] de donar per finalitzada una etapa i començar una altra", ha dit. Per això, ha anunciat que deixarà les seves "responsabilitats públiques" després de ocupar l'alcaldia des de 1993 i, prèviament, sent regidor des de 1987. "Saber posar punt i final a una trajectòria personal també és guanyar", ha assegurat.

I ha afegit: "M'heu d'escoltar ara amb el cor una paraula que surt del fons dels meus sentiments, i aquí sí que no us enganyo, és una sola paraula: gràcies, moltíssimes gràcies", aixecant els aplaudiments.

Josep Poblet i Tous (1956) és llicenciat en Geografia i Història a Tarragona per la Universitat de Barcelona. A banda de l'alcaldia, també és president de la Diputació de Tarragona des del 2007, i va ser diputat al Parlament de Catalunya en la VII i IX legislatures.