El vicepresident del Parlament, Josep Costa (JxCat) ha resumit en dos tuits la situació política actual en comparació al que va passar just fa dos anys, quan es va desconvocar la investidura de Carles Puigdemont després de les eleccions del 21-D del 2017.

En un primer tuit, Costa ha recordat que tal dia com avui de fa dos anys es va paralitzar “la restitució del govern de l’1-O” i assumeix que es va fer el pas “perquè era urgent aixecar el 155 i que sortissin els presos”, extrem que no es va produir però que, igualment, “vàrem aguantar perquè calia afrontar junts el judici”.

En un segon tuit, el vicepresident apunta que també es va “acatar la suspensió dels diputats” perquè calia “una resposta unitària a la sentència” i també que “vàrem aguantar pel judici al president”. Tot seguit afirma que ara “som on som perquè no s’ha volgut acordar una estratègia conjunta”.

 

“Per fi, la gent podrà jutjar”, rebla Costa, en un clar retret a la decisió del president del Parlament, Roger Torrent (ERC), de suspendre l’acta de diputat de Quim Torra.