El vicepresident del Parlament de Catalunya, Josep Costa, ha reiterat que el "la JEC no és ningú per donar ordres ni mandats d’obligat compliment al Parlament de Catalunya”. Amb aquesta afirmació, Costa ha dit que una vegada el Parlament hagi pres la decisió sobre si acata la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, no desobeeix ningú perquè la JEC no és un organisme que "pot donar ordres i mandats". Ha fet aquestes declaracions al programa Preguntes Freqüents de TV3. 

El vicepresident ha avançat que el president del Parlament, Roger Torrent, està en la seva mateixa línia i que “s’ha manifestant clarament". Ara bé, Costa no ha garantit que les votacions al Parlament no siguin impugnades.  

El compromís de la Mesa, ha dit Costa, és garantirem que pugui votar. "Privar el president de la Generalitat de votar en els plens és privar-lo de la condició de diputat", ha assegurat. 

A més, Costa ha indicat que no hi ha res de nou que s’estigui negociant amb la resta de partits ja que es mantenen "en la posició de no reconèixer l'autoritat de la JEC per cessar un diputat del Parlament”.