Rebuig rotund del candidat del PP a l'alcaldia de Barcelona a la normalització del català en el món del comerç. Josep Bou està en contra de l'obligació de retolar en català els establiments i de l'obligació d'atendre els clients en català. Bou ha revelat avui, durant un acte de campanya a Nou Barris, que ha estat multat en dues ocasions per incomplir la llei sobre retolació al seu forn per anunciar una oferta en castellà.

Fa uns anys, sota el govern tripartit presidit per José Montilla, va ser sancionat amb una multa de 1.200 euros, perquè hi havia una paraula en castellà en una frase en el rètol del seu comerç, multa que va recórrer i va ser rebaixada a 600 euros que, finalment, va abonar. El candidat popular ha denunciat el "parany" en el tema de la retolació en els comerços i ha qualificat aquesta situació de "clarament sectària" i "intolerable" perquè, ha dit, el castellà és una llengua de l'Estat.

Bou ha fet servir la seva experiència personal i el cas de l'empresa Bussiness Society Barcelona, sancionada amb una multa de 1.600 euros per no atendre els clients en català, per carregar contra la normativa. Al seu parer es poden "posar cartells en anglès, italià i arameu" i no es rebrà sanció, mentre que si el cartell és en castellà sí que es multarà "només perquè no és en català". Bou ha qualificat aquesta situació de "biaix sectari". "Això és intolerable en un país modern com Espanya", ha lamentat Bou.