El candidat a l'alcaldia de Barcelona pel PP, Josep Bou, s'ha mostrat partidari del dret a l'autodeterminació del poble sahrauí, després que, en el cicle d'entrevistes 'Objectiu Barcelona', organitzat per Barcelona Global, el candidat s'ha recordat que va ser voluntari per participar a la Marxa Verda, tot i que finalment no hi va poder anar. 

El candidat del PP ha afirmat que el del poble sahrauí sí que és "un dret a l'autodeterminació", perquè és una "nació sense estat", però ha afirmat que "no va poder ser; la història ha estat cruel" amb el poble sahrauí, que va quedar "escombrat".

Bicapitalitat de Madrid i Barcelona

Preguntat per una bicapitalitat de Madrid i Barcelona, Bou ha considerat que la ciutat té "altres camins" i "altres oportunitats", com ser la "capital de la Mediterrània". Per al candidat dels populars, "no té cap sentit" parlar de cocapital i creu que Barcelona no s'hi ha de comparar.

En el mateix cicle d'entrevistes, l'actual alcaldessa i candidata de BComú, Ada Colau, va reclamar al futur govern espanyol recuperar el conveni de bicapitalitat cultural. "Madrid és la capital d'Espanya i Barcelona, la de Catalunya. Una Catalunya que ha de ser lleial. Si ho som, traurem el que vulguem; mentrestant, malament", ha advertit.