Catifa vermella a empresaris i inversors, manters fora, crear 60.000 empreses en quatre anys, arribar a la plena ocupació, baixar impostos, burocràcia zero i el compromís que Barcelona "mai, mai, mai serà la capital de cap República Catalana". Són les principals promeses que ha verbalitzat el candidat del PP a l'alcaldia, Josep Bou (i Vila i Costa i Font i Barceló i Fontarnau i Pujals i Sendra i Soler i Berenguer i Solà i Puigdesens), el dels dotze cognoms catalans. 

Durant una conferència a la Cambra de Comerç de Barcelona, Bou ho ha resumit amb la frase "fer tot el contrari del que ha estat fent Colau durant el seu mandat". Des del seu punt de vista, la ciutat està desfeta com a conseqüència de la pinça del govern dels comuns a l'Ajuntament i dels independentistes a la Generalitat. "Colau ha perdut la brúixola i el Govern ha perdut el cap", ha reblat. I ha acusat l'alcaldessa de "no saber ni que és l'economia". 

Amb l'excentricitat que el caracteritza, l'empresari independent que Pablo Casado va fitxar personalment ha reconegut que "no hi ha tantes diferències entre Valls i jo". Ha estat la resposta quan se li ha preguntat per tres diferències amb el candidat de Cs. Bou ha començat dient que "ell -Valls- és d'esquerres i socialista, jo no sé què sóc, però socialista segur que no", ha afegit que "sóc l'únic capaç de donar la mà a totes les forces constitucionalistes", obrint clarament la porta a entendre's i pactar amb VOX si cal, i s'ha quedat en blanc a l'hora d'assenyalar una tercera diferència. Finalment, ha rematat "ell és francès i jo no". 

Feina per tothom i 60.000 empreses noves

Una vegada exposat el panorama dramàtic que al seu parer han deixat Colau, d'una banda, i els indendentistes, de l'altra, ha anunciat algunes de les seves propostes com a alcalde.

Les més cridaneres: la reducció de l'atur a zero -cosa que implica la creació de 69.000 nous llocs de treball-, la creació de 60.000 noves empreses i una rebaixa substancial dels impostos -de més del 30% en l'IBI-. "Sé com fer-ho perquè sóc empresari", ha defensat i ha anat més enllà assegurant que si un inversor truca a la porta de l'Ajuntament "si cal em vestiré de lagarteranaperò no se m'escaparà". En la mateixa línia ha promès arremangar-se perquè tornin les empreses "que han marxat de Catalunya arran del procés". 

Bou ha fet una defensa acèrrima de la gestió privada de la ciutat, queixant-se de "l'excés d'intervencionisme dels polítics, que ens ho deixin a nosaltres els empresaris, que ja ho gestionarem, els diners els hem de tenir nosaltres". 

"Pensava que em quedaria amb els seus dits a la mà"

Amb un públic farcit d'empresaris, entre el qual hi havia també el líder del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, Bou ha reproduït la conversa que va mantenir amb el sense sostre a qui ara fa uns dies va donar 50€. 

Ha assegurat que "era un desgraciat", que quan l'home li va dir que no tenia ni un duro per menjar ell li va respondre "tío, ¿no vas a comer hoy?" i va sentir la necessitat de donar-li els diners. De fet, Bou encara ha estat més gràfic, ""em pensava que em quedaria amb els seus dits a la meva mà, perquè els tenia desfets, amb les ungles caigudes".