El ministre d'Afers Estrangers, Unió Europea i Cooperació en funcions, Josep Borrell, ha avançat que aquest dijous adquirirà la nacionalitat argentina, condició a la qual pot accedir perquè el seu pare va néixer en aquest país, i tindrà a partir de llavors doble nacionalitat. Borrell ha fet aquest anunci en la seva intervenció a l'acte amb motiu del XX aniversari de la Fundació Euroamèrica i que ha estat presidit pel Rei.

El cap de la diplomàcia espanyola i proper alt representant de la UE per a la política exterior ha comentat que serà demà, dijous, quan signarà davant el cònsol argentí a Madrid l'adquisició de la nacionalitat d'aquest país. "Tindré doble nacionalitat", ha afegit abans de recordar que el seu pare, fill d'emigrants catalans, va néixer a la ciutat argentina de Mendoza.

El ministre ha explicat que li ha semblat humanament oportú i interessant recuperar la nacionalitat que va tenir el seu pare abans de tornar a Espanya just abans de la Guerra Civil. Un conflicte que ha subratllat que li va resultar tan traumàtic que va decidir no sortir mai més de les muntanyes del Pirineu.