El ministre d'Exteriors en funcions i cap de llista a les eleccions europees del PSOE, Josep Borrell, ha defensat que "no és imprescindible" un govern de coalició amb Podemos i ha afirmat que "no sembla impossible" un acord programàtic amb la formació de Pablo Iglesias perquè un executiu socialista, en solitari, tingui suport parlamentari de Podem.

En una entrevista aquest dimecres al matí a TVE, Borell ha apostat per imitar la fórmula de govern de Portugal, on els socialistes governen en minoria amb el suport parlamentari del bloc d'esquerres. "Sempre m'he preguntat, si Pablo Iglesias hagués estat portuguès, si en el seu dia el meu amic Costa [primer ministre de Portugal] hauria pogut fer el que va fer", ha plantejat el candidat al 26-M, que tot i això ha considerat que l'actitud de Podem ha canviat darrerament. Segons Borrell, és evident que Iglesias vol un govern de coalició mentre que és una opció que "no desperta especial entusiasme en Sánchez".

Borrell ha defensat la ronda de contactes de Sánchez amb els líders del PP, Cs i Podem i ha dit que és "complementària" a la del rei Felip VI per a la investidura. Sobre les eleccions europees, Borrell ha dit que cal fer "pedagogia" perquè només un 26% d'espanyols sap que hi ha comicis al Parlament europeu.