L'exministre socialista Josep Borrell ha sigut víctima d'una estafa de trading online que li ha costat 150.000€. Segons publica el digital El Confidencial, Borrell va confiar en una empresa de brokers britànica, que després d'un any gestionant els seus diners es va esfumar sense deixar rastre. 

Borrell ja ha denunciat el cas a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i a la Policia Nacional, que el van alertar que aquest tipus d'estafes cibernètiques eren molt comunes. De moment, però, encara no ha sigut possible localitzar els responsables tot i que els fets van passar abans de l'estiu. Els brokers actuaven sota la marca ConsortFX, però operaven amb entitats bancàries conegudes com ara Northwestern Bank i Commerzbank. 

L'exministre, candidat a la presidència del govern espanyol l'any 1998 i expresident del Parlament Europeu, va trobar l'any 2015 una pàgina web amb "aparença seriosa i formal" on invertir. Primer va fer una inversió inicial de 50.000€ i més tard, com no sospitava que podia ser una estafa, hi va enviar 100.000 euros més.

Segons el socialista, gestionaven bé els diners, tot i que no va arribar a repatriar cap quantitat perquè els fets només van durar un any. Les comunicacions entre Borrell i l'empresa eren constants fins que, un dia, es van esfumar i van deixar de respondre les trucades i els correus. També va desaparèixer la seva pàgina web.