El ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrell, ha admès aquest dimecres que va cometre "un error" en vendre accions d'Abengoa el desembre de 2015 i, encara que ha mantingut que no va disposar d'informació privilegiada -en aquell moment era conseller de la companyia-, ha donat a entendre que no recorrerà la sanció perquè, ara que és ministre, no sembli un conflicte d'interès.

Preguntat pel PP en el ple del Congrés, ha reconegut que l'operació "no va ser adequada de moment en el que es va produir i per l'aparença d'irregularitat que va poder generar". "Va ser un error, una falta administrativa, segons la legislació espanyola i que no afecta a les condicions d'idoneïtat per exercir la meva funció ministerial", ha afegit el ministre.

Informació privilegiada

Borrell ha insistit que no va fer ús d'informació privilegiada, perquè si l'hagués tingut no hauria perdut la pràctica totalitat de la seva inversió en Abengoa, i creu que així es reconeixeria si decidís portar l'assumpte als tribunals.

Tanmateix, ha donat a entendre que no ho farà, amb l'argument que primer hauria de presentar un recurs d'alçada davant del Ministeri d'Economia i no li sembla "políticament correcte perquè pot ser presentat com un conflicte d'interessos" i, fos quin fos la resolució, "podria donar lloc a interpretacions políticament interessades".

No obstant això, no ha arribat a anunciar què farà perquè se li ha acabat el temps de què disposava per contestar i la presidenta del Congrés, Ana Pastor, ha estat inflexible i no li ha deixat acabar.