El ministre espanyol d'Afers Exteriors, Josep Borrell, ha afirmat que resoldre "amb èxit" la divisió visible dins la societat catalana des que es va celebrar el referèndum de l'1-O podria portar "vint anys".

Durant una conferència sobre la Unió Europea al Centre Jean Monnet de la Universitat de Nova York, el seu director, J.H.H. Weiker, va preguntar a Borrell si era optimista respecte a la reconstrucció de la comunitat catalana com "una de sola". "Portarà molt, molt temps. Si tenim èxit, pot portar 20 anys", va concretar el ministre d'Exteriors.

Precisament el president Carles Puigdemont donava per fet en una entrevista  a un diari framenc aquesta setmana que en 20 anys Catalunya seria independent. Puigdemont es va mostrar confiat que podrà tornar a trepitjar territori català abans de 20 o 30 anys perquè "Catalunya llavors ja serà independent".

La solució, parlar

Per al ministre, "l'única manera d'evitar que les coses empitjorin és parlar" sobre com trobar una "sortida", però "si l'única proposta" que s'escolta és "volem independència", va afirmar: "Ho sento, això no ho acceptarem".