Josep Borrell ha reconegut que un terç de la seva tasca com a ministre d'Afers Exteriors l'ha consagrat a Catalunya. Ho ha fet a una entrevista El País, quan és a punt d'incorporar-se al càrrec d'Alt Representant de la Unió Europea; en aquesta entrevista s'ha mostrat tan ambigu en temes de política internacional com contundent en relació amb la qüestió catalana.

El líder socialista defineix el procés independentista com "un cop postmodern". També ha afirmat que ara som "en un moment delicat" perquè hi ha hagut "una violència als carrers que no s'havia vist des de la reconversió industrial". Ha considerat "dolent" que "aquesta violència" "s'aplaudeixi" des del Govern de la Generalitat. I ha advertit que  "aquesta violència no es justifica en absolut".

Borrell ha repetit l'argument que el que passa és que hi ha un problema entre catalans i ell s'ha presentat com el defensor dels catalans espanyolistes. I ha assegurat que Espanya no és "l'Espanya negra que nega drets i llibertats".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat