El Ministeri d'Afers Exteriors espanyol, que encapçala Josep Borrell, ha presentat una protesta davant el seu homòleg francès per les protestes de les armilles grogues, que considera que interfereixen el comerç, segons ha informat el diari L'indépendant de Perpinyà. La protesta de les armilles té una forma d'actuació similar a la que han fet servir en ocasions els CDR catalans, i que a Espanya va rebre acusacions de terrorisme.

El ministeri espanyol, però, no ha argumentat que estigui molest per la similitud amb els CDR, sinó que ha assegurat que les protestes de les armilles grogues "provoquen perjudicis als transportistes que han de travessar cada dia la frontera amb França i obstaculitzen la lliure circulació de mercaderies". I ha demanat a les autoritats franceses "adoptar totes les mesures pertinents per garantir la lliure circulació de mercaderies amb absoluta seguretat".

independant

Mentrestant, a l'Estat francès segueixen les protestes de les armilles grogues, motivades per l'alça del preu dels carburants. Els antiavalots francesos han impedit avui alguns talls, però també han fet gestos de solidaritat amb els manifestants.