No han passat ni 24 hores i Josep Borrell ja ha llançat un advertiment al Govern sobre els llaços grocs i les estelades. El ministre d'Afers Estrangers, Josep Borrell, s'ha mostrat confiat que el president de la Generalitat, Quim Torra, ordeni la retirada dels llaços dels edificis públics, però ha estat prou clar quan ha advertit que "si no, l'Estat té instruments apropiats per fer complir les disposicions".

Borrell s'ha manifestat així en una entrevista a la SER, en ser preguntat pel termini de 48 hores que la Junta Electoral Central ha donat per treure les estelades i llaços grocs  per considerar-los "símbols ideològics o partidistes en edificis i espais públics". El ministre ha assenyalat que, si aquesta resolució no fos acatada "l'Estat té instruments apropiats per fer complir les disposicions per les institucions encarregades de vetllar pel normal funcionament de la democràcia".

Al parer de Borrell, la decisió de la junta és "molt encertada" i està "d'acord amb la neteja democràtica de les eleccions". El ministre ha insistit que "un espai públic és de tots, no pot ser usurpat per símbols d'una part".

En aquesta línia, Borrell ha acusat els partidaris de la independència  d'haver "envaït" l'espai públic i els edificis de les institucions amb aquests símbols sense que, fins ara, hagi estat possible retirar-los.

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat