El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha destacat aquest dijous que la sentència del Tribunal Constitucional (TC) "avala una vegada més el model lingüístic" de l'escola catalana en resoldre el recurs que va presentar el PP el 2009 contra la Llei d'Educació de Catalunya (LEC). 

Després de visitar aquest matí l'escola institut Costa i Llobera de Barcelona, Bargalló ha afirmat que la sentència del Constitucional "no altera en res" el model lingüístic de l'escola catalana, que és l'aspecte que "havia generat més preocupació entre la població". 

"Una vegada més, el TC avala el model lingüístic que la Llei d'Educació de Catalunya i l'actual normativa", s'ha felicitat el conseller, que ha recordat que la LEC "es va aprovar fa 10 anys", quan estava vigent la LOE, mentre que la llei d'educació vigent ara és la LOMCE. 

Bargalló ha lamentat que la sentència hagi trigat deu anys i alhora, que els aspectes de ''modernitat educativa'' que introdueix el text quedin ''limitats'' al marc de la funció pública espanyola ''molt antiquat'' i al de la LOMCE, que no existia quan es fa aprovar la LEC. Tot i això, el Govern es manté a l'expectativa dels resultats electorals d'aquest diumenge per valorar els efectes que tindrà en la LEC qualsevol canvi legislatiu en matèria d'educació.