El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha mostrat la seva solidaritat amb els professors de l'Institut El Palau, de Sant Andreu de la Barca, i ha criticat la persecució a que van ser sotmesos per partits i mitjans unionistes. Josep Bargalló ha formulat aquestes declaracions en una entrevista al programa Via Lliure de RAC1, després que la justícia decretés l'arxiu de les últimes denúncies encara vigents contra docents d'aquest centre.

Bargalló ha criticat l'assetjament que van patir els professors acusats i els problemes que això els va originar: "Això no es podrà compensar de cap manera". Ha recordat que davant la pressió, vuit d'ells van haver de demanar el trasllat.

Segons el conseller de Justícia, la decisió dels jutges demostra "que els fets no tenien cap base" i que "no hi havia adoctrinament". 

Bargalló ha apuntat la responsabilitat "de certs mitjans i certs polítics", als que ha acusat d'una "duresa injustificada". El conseller ha posat com a exemple el discutit tuit d'Albert Rivera que identificava als mestres imputats. Ha acusat als responsables de la polèmica de promoure la censura: "Hi ha gent que no vol que es debati a l'escola".